Medisch Pedicure consulent

Wat kan voor U een medisch pedicure consulent betekenen?

Een consulent is een externe partij die deskundig advies geeft over voetproblemen voor de consument en aan de beginnende(medisch-)pedicure. Door ervaringen en kennis kan ik een objectief en onafhankelijke advies geven op verschillende vraagstukken. Vragen over uiteenlopende voetproblemen aan de voeten zoals nagelproblemen, overtollig eelt, huidaandoeningen, voetwratten,likdoorns en standsafwijkingen. Heeft U pijn tijdens of na de voetbehandeling, of bent U ontevreden over Uw voetbehandeling dan kunt U ook terecht voor een second opinion. Voor een beginnende medisch/pedicure loop je als starter tegen praktische/zakelijke problemen aan. Daarvoor bied ik de mogelijkheid om in mijn praktijk mee te lopen of ik kom bij U in de praktijk. Vragen als welke erkende opleidingen, congressen, cursussen moet ik volgen als medisch/pedicure en moet ik ergens lid van zijn?

FungiCheck

Last van kalk/schimmel nagels?

Wij hebben het aller nieuwste techniek “FungiCheck” in huis om U te controleren op een schimmel infectie van de teennagels. De test wordt afgenomen in de praktijk, de uitslag duurt 10 minuten.Na de uitslag kunnen wij advies geven die noodzakelijk zijn voor U. 

InsolePlus.

InsolePlus is een steunzool van hoogwaardige materialen. Deze steunzool wordt ontworpen door de registerpodoloog. InsolePlus steunzool die de oplossing biedt voor veelvoorkomende voetklachten o.a.:

  • Overmatig eelt.
  • Likdoorns en wratten.
  • Hamertenen.
  • Vermoeide en brandige voorvoeten.

Kindervoeten

Sommige kinderen raken behoorlijk over hun toeren als hun nagels worden geknipt. Je kind vindt het misschien eng of hij heeft er een hekel aan dat hij stil moet zitten.

Regelmatig professionele aandacht en goede voetverzorging kan de kans op deze problemen op latere leeftijd verkleinen. 

AVG ( Algemene Verordening Gegevensbescherming).

AVG privacywet.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Wat houd dat in en geld dat ook voor mij als cliënt?

Per 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Vanaf die datum geldt dezelfde privacywetgeving in de hele EU. Nu hebben de lidstaten nog hun eigen nationale wetten, gebaseerd op de Europese privacyrichtlijn uit 1995. Uw gegevens moeten dus goed en zeer veilig bewaard worden en daar moet ik uw toestemming voor hebben.

Waarvoor geeft U toestemming?

Naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, geboortedatum, emailgegevens.Het noteren en opnemen van uw voetklachten (op papier of digitaal) voor het goed kunnen uitvoeren van de behandeling en verzorging van uw voeten. Maar ook voor eventueel collega’s overleg of doorverwijzing naar een huisarts of andere (medische) disciplines, Eerste en tweede lijn zorg.

Het eventueel nemen van foto’s van uw voetproblemen. Zo kunnen we samen zien  of er vooruitgang in een behandeling zit. Dit materiaal kan ook gebruikt worden voor een eventueel collegiaal overleg of doorverwijzing naar andere medische instellingen.

Voor de belastingdienst zijn wij verplicht uw gegevens 7 jaar lang te bewaren in onze financiële administratie. In dat systeem zullen uw gegevens 7 jaar lang blijven opgeslagen

Minderjarigen
Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Voor u als cliënt is het belangrijk te weten welke gegevens ik van u vraag, hoe ik dit verwerk en hoe ik dit archiveer.

Bij een eerste afspraak vraag ik altijd uiteraard uw naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer Daarna vraag ik een aantal vragen die betrekking hebben op uw gezondheid. Voorbeelden zijn: diabeet, reuma, hartpatiënt en ect..

Ook ontvangt U een toestemmingsformulier. Deze kunt U voor de behandeling doorlezen en ondertekenen. Dit formulier heb ik nodig om u te mogen behandelen.

 

Wilt u meer weten over de AVG kijk dan op de site van de overheid.

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/avg-nieuwe-europese-privacywetgeving

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.